Saltar al contenido

Des de casa, des del nostre singular i privat racó, fem cultura.

abril 24, 2020
maria-cruces-maximiano
Maria Cruces.

Des de casa, des del nostre singular i privat racó, fem cultura.

Sempre he entés la cultura com un acte social. Un concert, una tertúlia literària, el teatre, la dansa… però també la moda, la gastronomia, la festa, la cultura viatgera. Nombroses formes culturals unides totes pel mateix connector: les relacions personals.

I ara, confinats a casa, entre les parets que acullen els nostres béns més preuats, amb la companyia dels més pròxims, necessitem continuar creant, necessitem reinventar aquest vessant social de la cultura, assajar noves formes de realcionar-nos a través de la música, de la paraula, de la festa.

No som éssers solitaris, som éssers socials

No som éssers solitaris, som éssers socials i aquesta necessitat que tenim els uns dels altres, aquestes relacions que establim per donar-nos suport, per animar-nos, per gaudir i celebrar, les hem volgut traure cap a fora. Hem aconseguit traspassar les parets, eixir a les finestres i als balcons guarnits d’arcs de sant Martí per retrobar-nos escoltant la música d’un saxo o una veu que ens sorprén, o simplement per desitjar-nos el millor.

Podem compartir la cultura

Fins i tot en aquestes circumstàncies podem compartir la cultura. Fins i tot hem estat capaços de fer-ne una Programació que arreplegue tot l’esclat d’espontaneïtat i d’altruisme que senten totes aquelles persones, entitats i col·lectius que s’esforcen per apropar-nos les seues propostes artístiques.

Potser és un bon moment per fer una reflexió: pensem que, quan acabe el confinament, els aplaudiements que avui els donem des de casa, els reconeixements que els fem a les xarxes, puguen continuar al Teatre, a l’Auditori, a la Biblioteca, al Palau… o al carrer;  a tots aquells llocs on els artistes estiguen disposats a  compartir el seu temps mostrant-nos el seu art.

Maria Cruces.

Regidora de Cultura de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó